0 kommentarer

Så mangen sti vild af Maria Helleberg

af d. 28. august 2006
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

346

Udgivet

1988

ISBN

87-00-21402-7

 

Maria Hellebergs bog foregår ved starten i Sverige, hvor vi møder den unge og smukke Jofrid. Som 12-årig forelsker hun sig i sognets 24-årige præst, Göran. Denne kærlighed er dog umulig, for i 1200-tallets Sverige ægtede man ikke hvem som helst, særligt ikke når man er uægte datter af kongen. Jofrid ender med at ægte Ture, hos hvem hun får tryghed, men ikke lykke. Hun opsøger Göran, og 9 mdr. senere føder hun hans barn, som alle tror, er Tures søn.

Dernæst møder man Sten Algotssøn, en altid positiv og på nogle måder temmelig forkælet mand. Han og Ture er venner, og gennem Ture mødes Jofrid og Sten. Det er kærlighed ved første blik, og det næste barn Jofrid føder, er Stens. Da Ture finder ud af dette låser han Jofrid inde i Tårnet, datidens kvindefængsel. Hun ender dog ikke sine dage her. Det kommer til et opgør, og Jofrid vælger at følge Sten til et liv under helt nye vilkår – nu må hun slide i det for at overleve.

Ud over denne kærlighedshistorie berettes om en usikker tid i Sverige; Konger og mange andre myrdes, vejene befærdes med røvere og man ved aldrig, om man kommer helskindet hjem.

Alt i alt en okay, men på mange måder temmelig forvirrende bog. Mange navne nævnes, alle med hver deres stilling og synspunkter, og så er der alt det historiske, som jeg synes kan være svært at følge med i. Det er heller ikke altid, at man er klar over hvis tanker man følger.

– Denne anmeldelse deltager i Bogrummets sommerkonkurrence 2006

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter