0 kommentarer

Rift af Charlot Roslev

af d. 29. august 2019
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

70

Udgivet

2019

ISBN

978-87-971050-0-9

Originaltitel

Rift

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Fra tid til anden kan det være sundt, at stifte bekendtskab med forfattere, som man ikke har hørt om og derfor heller ikke har læst nogle bøger af.

Denne anmelder havde – måske ud af almen stupiditet – aldrig hørt om Charlot Roslev før jeg tilfældigt begyndte at bladre i hendes digtsamling hos en af hovedstadens største boghandler. Et eller andet fascinerede mig og fastholdt min interesse – så bogen blev købt med hjem for at blive læst i løbet af ingen tid.

”Rift” er en digtsamling på 32 digte og 70 sider, der handler om hverdagen. Banalt, siger du? Ingenlunde. Kedeligt, siger du? Heller ikke det, nej. Temaer som parforhold og hverdagen rammer noget genkendeligt i de fleste læsere, men jeg er ikke sikker på om digtene om psykisk sygdom vækker genkendelse hos et flertal af læserne. Dog er digtene om psykisk sygdom faktisk de bedste – også selvom denne anmelder ikke selv har haft psykisk sygdom tæt inde på livet.

Digtene i denne bog virker i høj grad selvbiografiske eftersom jeg-fortælleren er forfatter. Jeg-fortælleren fremstilles som et menneske, der er ramt af angst – og det bærer flere af digtene præg af.
Digtene, der handler om psykisk sygdom kan for nogle sikkert godt virke lidt barske, men der er samtidigt mange digte i bogen, der er komiske – og dog sarte på samme tid – det må kræve mod, at udstille sin egen psykiske sygdom i en digtsamling.

”Rift” er en rigtig fin digtsamling, jeg synes den er overbevisende selvom den også kan betegnes som lidt grotesk.

Charlot Roslev skriver både godt og ærligt – og lige netop den kombination gør, at teksterne fremstår overbevisende for denne anmelder.

Jeg har for så vidt ikke ret meget, at udsætte på denne bog og tildeler derfor bogen 4 solide stjerner.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter