0 kommentarer

Ravnenes hvisken 2 af Malene Sølvsten

af d. 15. juli 2017
Info
 
Sideantal

621

Udgivet

2017

ISBN

9788711543375

Originaltitel

Ravnenes hvisken, Bog 2

Udgave

1. udgave

 

Så er vi tilbage hos Anne og hendes slæng, som jo faktisk har problemer helt op til næsetippen at tumle med. I første bind traf vi Anne, som i Nordjylland var ude for lidt af hvert, og undertiden blev hun også hjemsøgt af diverse syner, særligt drejede det sig om rødhåret pige, der bliver myrdet, og som får skåret runetegn ind i ryggen. Det er tilsyneladende hændelser fra fortiden, der viser et og andet dybereliggende for hende.

Anne er på daværende tidspunkt meget distanceret fra det liv, vi kender, for hun engagerer sig ikke i skolen, og hun synes, kontaktpersonen, der vil hende det bedste, er en plage. Pludselig begynder venskaber at folde sig ud for Anne, og hun nærer efterhånden følelser for andre mennesker, atypisk.

Det viser sig, at hun er modtagelig for lidt af hvert, blandt andet det faktum, at en gammel nordisk verden rører på sig, og hun er som en udvalgt i den henseende. Hvad har den asatroende Luna med det at gøre? Og hvordan er det med Mathias og Varnar? Kan hun stole på dem?

Første bind tager med andre ord udgangspunkt i en genkendelig verden, vores verden, mens bind to virkelig sætter fut under parallelsamfundet, for Anne krydser over til en for hende ukendt verden, og her begynder hun at se sig selv i myrdet forstand. Anne drager til Hrafnheim og for at kæmpe mod Ragnara, der jo ret beset er udødelig. Så det kommer derfor til at kræve list og vedholdende kampiver. Der er smæk for alle skillinger her.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter