0 kommentarer

Prinsesseakademiet af Shannon Hale

af d. 29. november 2007
Info
 
Sideantal

299

Udgivet

2007

ISBN

978-87-626-0319-6

Originaltitel

Princess academy

 

På Eskel-bjerget bor den 14-årige Miri alene sammen med sin far og søster, da hendes mor døde lige efter hendes fødsel. Bjergboerne lever af at hugge de eftertragtede vegasten ud af stenbruddene og sælge dem til handelsmænd. Alle som kan arbejde, knokler løs i stenbruddet, men ikke Miri, da hun var lille er blevet det nægtet af sin far. Hvorfor ved hun ikke, men hun lider under en følelse af at være lille og uduelig, når alle hendes jævnaldrende tager på arbejde.

En dag sker der imidlertid noget, som bliver en kæmpe omvæltning for alle bjergets beboere. Udsendt fra kongen kommer en delegation, som kan meddele dem, at alle byens piger mellem 12 og 17 år beordres til et nyopført prinsesseakademi. Planen er den, at pigerne gennem et år skal forberedes på et møde med prinsen, og efter dette år vil der så afholdes et bal, hvor prinsen altså vil vælge sin brud. Miri stritter imod da hun hellere vil blive hvor hun er, men det nytter ikke, også hun er nødt til at drage af sted.

Superspændende og velfortalt historie som er meget anderledes end mange andre børnebøger. Jeg kan rigtig godt lide den måde handlingen er bygget op på, med at man følger pigernes prøvelser gennem et år på prinsesseakademiet. Jeg havde store vanskeligheder ved at slippe bogen, inden jeg havde fundet ud af hvem prinsen vælger, og hvordan det går de andre piger på akademiet. Personskildringerne er ret indgående, hvilket bevirker at man som læser føler, at man kender de forskellige og derfor også interesserer sig for, hvordan det går dem. Genren er lidt af en blandet landhandel, da der både er lidt fantasy, eventyr, spænding og ikke mindst en god sjat kærlighed. Bogen er en af de bedste jeg har læst i lang tid, og den fortjener stor ros.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter