0 kommentarer

Pludselig flæben af Jens Blendstrup

af d. 16. juli 2007
Info
 
Sideantal

189

Udgivet

2007

ISBN

978-87-638-0585-8

 

“Pludselig flæben” er en lille genistreg af en novellesamling, hvor det gennemgående tema er eksistentialisme. Der er lagt en del fokus på det at forsvinde og det at miste. Det kan være sig selv, sin elskede eller blot ting der bliver væk. Trods titlen er det ikke ren grådkvalt læsning, men nærmere tankevækkende tekster med en masse humor i.

En stor del af novellerne burde nævnes her, men her kommer tre:

“Hulmanden”, handler om et ægtepar der pludselig opdager et hul i væggen bag køleskabet, som synes at vokse, og derfor ringer de selvfølgelig efter en hulmand. Han kan imidlertid fortælle at hullet kun vokser når der lyves, og hvis de ikke begynder at tale sandheder overfor hinanden, så vil de forsvinde ud gennem hullet.

“Tyngde” omhandler en mand der synes hans kone er alt for glad og positiv. Derfor beder han hende om at bære på blylodder for at mærke livets tyngde, og også at tælle til ti før hun taler.

“Kræftens katedraler” handler om en mand der rammes af kræft. Han går dog ikke ned på grund af dette, men begynder pludselig at se mulighederne. Da han senere får at vide at den er på vej retur bliver han derfor en anelse skuffet. Den kommer så igen og da det sker begynder han ligefrem at dyrke den. Han fornemmer hvordan den arbejder i kroppen på ham, og lever hver dag.

Selvom “Pludselig flæben” omhandler alvorlige ting, så er den meget morsom og mange steder stærkt satirisk. Det er sådan en bog man bør have ved hånden, så man lige kan snuppe en historie eller to når man har lidt tid til overs. Novellerne er gode, skarpe og giver stof til eftertanke.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter