0 kommentarer

Plantagen 2 – Intet er, som du tror af Steen Langstrup

af d. 13. august 2010
Info
 
Sideantal

228

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7994-104-5

 

Et halvt år efter at den første bog i Steen Langstrups trilogi “Plantagen” udkom, er bind to klar i butikkerne. Det har været seks lange måneder.

“Intet er, som du tror” starter 10 dage efter, at Anders Kromann forsvandt i Den Lukkede Skov. Hans hustru Katja kan ikke forstå, hvorfor hun ikke har hørt fra ham, men selvom hun har kontaktet både Anders’ arbejde og politiet, sker der ikke noget. Politiet påstår ligefrem, at han aldrig har været i Gillsby!

Så Katja beslutter sig for at parkere sønnen hos mormoren for selv at tage til Gillsby og lede. Det er dog lettere sagt end gjort, for uanset hvem hun spørger i byen, lukker de i som en østers, når hun nævner Den Lukkede Skov. Og for at finde Anders skal hun først finde skoven …

Sideløbende med historien om Katja hører vi om en gruppe tyske håndværkere, som er kommet til Gillsby for at udføre et noget usædvanligt job. De skal overhælde et hus i en nedlagt plantage med salt, og så skal de lukke huset fuldstændigt af med et solidt hegn rundt om hele grunden. Men da de opdager den lille pige inde i huset, er de jo nødt til at få hende ud først. Det er en alvorlig fejltagelse.

“Intet er, som du tror” lever helt op til etterens gode takter. Det lykkes Langstrup at udvikle videre på både monster og historie, så det, vi tror, vi ved, er pludselig ikke sandt længere, og der lægges op til en forrygende slutspurt i bind 3.

Steen Langstrup skriver flydende, og hans måde at krydsklippe mellem de forskellige strenge i historien bringer et utroligt pace til fortællingen. Adrenalin-niveauet er nærmest konstant højt, og man må bare læse næste side og næste side og næste side …

Hvis Dennis Jürgensen er et ikon, når det gælder dansk horror, så synes jeg bestemt, at Steen Langstrup fortjener pladsen lige efter ham. Langstrup har efterhånden skrevet en god håndfuld horror, der udforsker genrens mange grene, lige fra besatte dyr over vampyrer til varulve, og nu altså hekse og – måske – dæmoner fra en anden dimension. Det mærkes tydeligt, at han elsker genren, og så er han samtidig en intelligent forfatter, som formår at lave et plot der holder læseren fast.

Med “Intet er, som du tror” leverer Steen Langstrup endnu en gang varen, og er du til et godt gedigent gys, så må du ikke snyde dig selv for “Plantagen”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter