0 kommentarer

Patriarken af Trisse Gejl

af d. 10. marts 2011
Info
 
Sideantal

412

Udgivet

2006

ISBN

87-595-2652-1, 978-87-595-2652-1

 

Trisse Gejl har begået en lille genistreg af en roman. En god og nærværende historie, serveret i et rigtig godt sprog, uden for mange dikkedarer og falbelader.

Helle er forfatter. Harald er Helles far, og litteraturanmelder på en avis. Birgitte er Helles svigerinde og Haralds svigerdatter. Det er gennem disse tre hovedpersoner historien fortælles. Og hvilken historie!

Helle har skrevet en roman, som Harald tager sig meget nær. Han skriver en rigtig ubehagelig anmeldelse af romanen i avisen, hvor han sviner Helle til. Herefter kapper Helle forbindelsen til ham. De strides og skændes stadig, men nu gennem avisen hvor Harald har en klumme, og hvortil Helle skriver læserbreve.
Ovenover denne indædte kamp mellem to meget stærke personligheder, svæver Birgitte. Hun forsøger at glatte ud, hvor der kan glattes ud. Men da hun tager sagerne i egen hånd, får det katastrofale følger for hende selv, for Harald og for Helle – ja, for hele familien.

Det er fremragende skrevet, sproget er flydende og sætningerne velkonstruerede og gennembearbejdede. En sand fornøjelse at læse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter