0 kommentarer

Mord i rosenhaven af Ed McBain

af d. 8. april 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

315

Udgivet

1992

ISBN

87-15-01920-9

Originaltitel

Vespers

 

En præst dør i sin kirke efter at være blevet dolket 17 gange. Der er ingen vidner.
En tidligere prostitueret, der nu bor sammen med en kriminalbetjent, afpresses for to millioner dollars af to sydamerikanske gangstere.
Det er de to sager som betjentene på station 87 arbejder på i denne Ed McBain krimi. Det lykkes en af betjentene at forelske sig i en mistænkt, og betjentene kommer i deres efterforskning forbi en satanistkirke, hvis rituelle guds(?)tjenester mildest talt er meget okkulte. De forskellige hændelser er ret atypiske. Man savner en smule gang i den, selvom der helt klart ligger en forventning om at sagen mellem ex-luderen og de to gangstere får en blodig ende. Hvad den selvfølgelig gør, men der er lang vej til den. Det er problemet for ‘Mord i rosenhaven’. Den er sidemæssigt ikke så lang, men det bliver den alligevel. Historien forløber i det velkendte rolige tempo. Selvom der ikke er nogen unødige dikkedarer, føles det stadig som om der kunne have været skåret 50 sider væk. Måske fordi der kunne være sket bare en smule mere. Da først kuglerne flyver er bogen næsten slut.

I forhold til andre af forfatterens bøger i serien er denne en af de jævne. Vil man læse om folkene på station 87 er ‘blodig august’ et bedre sted at starte.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter