0 kommentarer

Mit venskab med Jesus Kristus Af Lars Husum

af d. 27. november 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

317

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-07200-6

 

KABOW!
Dér fik Jesus Kristus himself lige et askebæger i nakken. Uden at tage synderligt skade af det.
Jesus – stor, stærk mand iført sandaler – er rent fysisk dukket op i Nikolaj Okholms københavner-lejlighed med et tilbud, som Nikolaj ikke kan afslå: Bliv et bedre menneske.
Efter at have mistet først begge sine forældre som 13-årig og nogle år senere sin syv år ældre storesøster – som i øvrigt blev drevet til selvmord af bekymring over den utilpassede Nikolaj – er Nikolaj helt alene i verden. På alle måder destruktiv og ude af stand til at leve et normalt liv. Og hvem kan fortænke ham i det med dén fortid?
Der kunne ganske givet sættes en diagnose på Nikolaj, men det undlader forfatteren, Lars Husum, behændigt. Og vi behøver den heller ikke. Som læsere kan vi sagtens forstå Nikolaj. Og vi kan også forstå ham, da han, kraftigt tilskyndet af den uindbudte gæst, Jesus, drager til forældrenes hjemby, Tarm, for at forsøge at blive et bedre menneske.
Det lykkes – måske. Svaret fortaber sig i tågerne, for Nikolaj er trods alt bare menneske.
Det er en fin, medrivende bog, som Lars Husum har skrevet. Den er en smule tegneserieagtig i sin handling og i sin stil, og vi får ikke tilbudt indfølende og detaljerige portrætter af de medvirkende. Alligevel står de klart som personer. Læg dertil en solid portion humor og en til tider helt uovertruffen dialog.
Titlen kunne få én til at tro, at vi nu begiver os ud i en omgang kristengøgl, men det er slet ikke tilfældet. Jesus er ganske vist en vigtig brik i spillet, men han er højst virkelig og slet ikke en gloriefyldt godhed. Han kunne være hvem som helst iført sandaler.
Flot debut, Lars Husum! Glæder mig til at læse mere fra din hånd.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter