0 kommentarer

Min ukendte bror af Niels Lyngsø

af d. 3. oktober 2015
Info
 
Sideantal

318

Udgivet

2015

ISBN

978-87-02-18434-1

Udgave

1. udgave

 

Hans-Peter vokser op og føler sig allerede som barn lidt ved siden af. Han er utrolig hurtig til at lære sig at læse og han lærer sig det ene sprog efter det andet, ved hjælp af bånd og bøger. Han er nærmest overintelligent og det er ikke altid lige nemt i den her verden.

Samtidig er han utrolig fascineret af alt, der ligger uden for vores verden, altså alt hvad der foregår i rummet og længere ud. Han opfatter religion og astrologi som det rene nonsens, for den videnskabelige del er jo hvad den er og den forstår han fuldt ud. Han får dog aldrig færdiggjort en uddannelse, for han har det med at skifte fokus, hver gang noget nyt fanger hans interesse.

Han lærer at drikke og tage stoffer og det hjælper ham så han bliver mindre kejtet i forhold til sociale situationer. Han bliver endda ret populær blandt kvinder, fordi han både er smuk og klog.

En dag finder man ham på en helikopterplads, hvor han ævler om at “de kommer”… de hvem? ja rumvæsnerne… Hans-Peter bliver indlagt og nu følger vi hele hans indlæggelse, hvor vi primært fokuserer på hans samtaler med den kvindelige psykolog. Langsomt får man hans livshistorie og man hører om hans ægteskab, om hans manglende evne til at få børn og man hører om hvordan de skulle adoptere, da han løber ind i en gammel bekendt og forelsker sig hovedkulds i hende. Dog gør han intet ved forelskelsen før det er for sent.

Man ved ikke hvem der fortæller historien, men til sidst får man afsløret, at der er en person i hans liv som han ikke engang selv kendte til eksistensen af og et eller andet sted åbner det op for at der kunne laves en bog mere om Hans-Peter. Det ved jeg ikke om forfatteren har tænkt sig.

Bogen er lidt tung, for der er mange fremmedord og beskrivelser af verdensrummet og hvis man ikke har kendskab til de udtryk så er bogen lang. Og samtidig er det lidt forvirrende at man ikke ved undervejs, hvem der fortæller.

Men bogen er ganske fin, dog ikke en kæmpe oplevelse.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter