0 kommentarer

Midt i en klunketid eller Erindringer fra en begivenhedsrig barndom af Benjamin Jacobsen

af d. 16. august 2012
Info
 
Sideantal

174

Udgivet

1969

 

Havde Benjamin Jacobsen skullet formidle sine fortællinger fra ’Midt i en klunketid’ i dag ville et stand-up-show have været alle tiders platform. Flere gange undervejs i min genlæsning af de muntre fortællinger fløj mine tanker til Jan Gintbergs ’På kanten’ programmer, hvor han med humoristiske bemærkninger og et køligt overskud anskuer de små samfund og de pudsige personligheder, han møder på sin vej.

Med afsæt i en opvækst i Kronprinsessegade, København i 1890’erne har Benjamin Jacobsen forfattet en række øjebliksbilleder af mere eller mindre sandfærdig karakter. Historierne er skrevet i jeg-form, og det gør, at læseren kan se den friske og til mange tider uvorne knægt for sig, når han og hans søskende udøver deres meritter.

Det går ikke stille for sig i det borgerlige hjem, hvor bedstemoren og familiefaderen til stadighed kæmper om magten. Jeg kluklo flere gange undervejs.

Paralleller kan også drages til Astrid Lindgrens ’Emil fra Lønneberg’ og Lise Nørgaards ’Volmer’, alle fortællinger som det til enhver tid er hyggelige at læse eller genlæse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter