0 kommentarer

Mary Poppins i Parken af P.L. Travers

af d. 29. juni 2014
Info
 
Sideantal

217

Udgivet

1968

Originaltitel

Mary Poppins in the Park

 

Kan der være en park i den store park og er karaktererne i historier ægte? Mary Poppins er nu den sjoveste barnepige jeg nogensinde har hørt om – det er altid i hendes selskab at børnene på Cherry Tree Lane oplever de sjoveste ting.

Denne bog er den fjerde i rækken og den er forskellig fra de andre bøger, da denne beskriver oplevelser og ikke bruger tid på at hun ankommer samt tager afsted, som de tidligere bøger gjorde. Bogen, som oprindeligt blev udgivet i 1952, tager læseren med på 6 små eventyr hvor vi udover Mary Poppins også har følgeskab af Banks-børnene, der på dette tidspunkt består af: Jane, Michael, John, Barbara og den lille Annabel, der endnu bliver transporteret rundt i en barnevogn. Jane og Michael er de ældste børn og det er dem, som der er mest fokus på i historierne. En dag, da de er ovre i parken tæt på deres gade, bygger Jane en form for park ud af små ting. Pludselig hører hun en ukendt stemme, og hendes park bliver vakt til live – og hendes små mennesker, som oprindelig ikke var større end hendes tommeltot, er pludselig større end hende selv og er bestemt ikke glad for at blive kaldt lille. Han har endda børn og børnene kender hans historie fra et børnerim. Karakterer fra rim og bøger kan blive bragt til live – og dette sker især med Mary Poppins i nærheden.

Igen har Travers skabt en skøn lille børnebog, som er ganske letlæselig. Illustrationerne, som er skabt af Mary Shepard, er virkelig rare at se på – fuld af detaljer og det hjælper på fantasien at mange af figurerne bliver illustreret. Alt i alt en sød børnebog, som jeg helt bestemt kan anbefale – også selvom den har en del år på bagen efterhånden.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter