0 kommentarer

Første indtryk af Lotte Trolle

af d. 5. april 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

312

Udgivet

2006

ISBN

87-7604-058-5, 978-87-7604-058-1

 

”Første indtryk” handler om at finde den store kærlighed for derefter at miste den. Hovedpersonen Terese bliver pludselig alene med to små børn, da hendes mand dør. Hun står midt i et virvar af økonomiske beslutninger og vanskeligheder, da der viser sig store problemer i opgørelse af bo og arv. Det lyder som en meget typisk kvinderoman, men bogen rummer langt mere end dette!
Vi følger Tereses tankespind da hun tager til det blomstrende Provence for at sælge deres sommerhus. Her møder hun mystiske gartnere, ting forsvinder for derefter at dukke op igen og hele opholdet er præget af det store savn efter hendes afdøde mand, men også af et begyndende lys i mørket og håbet om at komme igennem sorgen.

Lotte Trolle skriver på en herlig frisk og fængslende måde. Hendes beskrivelse af den proces Terese går igennem rammer dybt, og man føler virkelig med hende i hendes krise og også i hendes tilbagegang til livet.
Romanen handler både om at miste, men også om at genfinde, og det er dens store force. Trolles fortællerstil eksperimenterer med forskellige hovedpersoner og det lykkes på bedste vis. Historien og plottet bliver belyst fra flere sider, hvilket giver romanen stor substans og gør den spændende og underholdende til sidste side.
Absolut en bog, der anbefales varmt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter