0 kommentarer

Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg

af d. 15. januar 2017
Info
 
Sideantal

381

Udgivet

2016

ISBN

978-87-638-4195-5

Udgave

1. udgave

 

I ’Kvinderne fra Thy’ kommer vi bag kulisserne i Maria Hellebergs eget liv, da vi først følger hendes oldemor og senere hendes mormor og deres gøren og laden i Thy og omegn i 1800 tallet og ind i det nye århundrede.

Oldemoderen Mariane vokser op i et stærkt troende samfund, hvor kvinder ikke har meget at skulle have sagt. De er kort sagt bestemt til at arbejde hårdt og føre slægten videre. Og det gør Mariane så, bortset fra hun pludselig bliver forladt af sin mand, der vil prøve lykken i det nye land Amerika. Han lover at sende bud efter sin hustru og alle deres børn, men sådan vil skæbnen det ikke, og Mariane må lære at stå på egne ben og skabe en fremtid for sig selv og sine børn i et samfund, der ser skævt til enlige kvinder. Hun får dog stille og roligt opbygget et liv som den lokale jordemoder, og vinder herigennem sin respekt tilbage.

Vi følger også Marie Dusine, Marianes tolvte og sidstefødte datter og således Hellebergs mormor. Marie Dusine får et knapt så hårdt fysisk liv som sin moder, men må alligevel stå meget igennem med sin elskede ægtemand, der er noget af en drømmer.

Jeg har læst en del af Maria Hellebergs historiske romaner og nydt hver af dem. Denne fortælling om hendes egen familie har noget andet med sig end de andre, som er svært at sætte fingre på. Det må også være en anderledes oplevelse at skrive om sin egen slægt og få alle skeletterne ud af skabet, end at skrive om noget der fx fandt sted i Romerriget. Helleberg har igen skabt en ’page turner’, og en god skildring af hvordan livet var i Danmark på landet i 1800 tallet.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter