0 kommentarer

Kvinden flytter ind af Erlend Loe

af d. 2. november 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

159

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-05268-8

Originaltitel

Tatt av kvinnen

 

Indrømmet: det er sjældent, der kommer noget nyt på bordet når man læser en bog af Erlend Loe, man kan, for nu at være lidt grov, sige, at man kan kategorisere hans bøger under “har du læst en af hans bøger har du læst dem alle”.

Selvom ovenstående er nok så sandt er “Kvinden flytter ind” alligevel et udmærket bud på, hvordan man kan bruge en eftermiddag, for bogen er sjov og underholdende – men så heller ikke mere.

Bogens hovedperson er en midaldrende mand, der bor alene i Oslo. Pludselig bemærker han, at Marianne kommer på besøg oftere og oftere. Især lige op til, at han er på vej i seng.

Tilsyneladende er Marianne så glad for at tale om sig selv, at hun ikke bemærker vores antihelts træthed.
Inden han får set sig om er Marianne flyttet ind – uden at han erindrer at have sagt god for det. Og det er i hvert fald ikke fordi Mariannes cremefarvede kommode er et stort lokum, der fylder hele stuen, det er mandens møbler, der ikke passer til kommoden.

Hverdagen går lidt op og ned. De kan ikke blive enige om hvorvidt de er forelskede i hinanden, men de kan blive enige om at tage ud at rejse. På togtur til København, Sverige, Belgien og Paris, men de kan ikke blive enige om hvad man definerer som en god rejse.

Manden føler han parerer ordre, kvinden synes han er en kværulant, den fælles rejse afbrydes da vores mandlige hovedperson tager tilbage til Oslo og efterlader Marianne på bøhlandet i Paris.

Efter rejsen finder Marianne job uden for Oslo, forlader vores mandlige hovedperson for en mand, der hedder Tor (der interesserer sig for ørne, som bor i huler), og så er vores hovedperson alene igen. Til sin egen store fortrydelse, for var hende Marianne nu alligevel så slem at være sammen med?
“Kvinden flytter ind” består af små afsnit (eller kapitler), hvor læseren følger det umage par i forsøget på at få hverdagen og parforholdet til at fungere.

Mange af de ting, der opleves er hylende sjove, ironiske og flere taget direkte på kornet. Erlend Loe har igen formået at skrue en ganske gangbar bog sammen, der fint formåede at underholde mig i nogle timer.

Desværre er der ikke så mange overraskelser i bogen og man føler sig ikke klogere eller mere oplyst efter at have læst “Kvinden flytter ind” – man føler sig kun ganske fint underholdt.

Hvis man er i humør til at grine et par timer og til let underholdning er “Kvinden flytter ind” en god bog at læse, men hvis man ønsker noget at tænke over og noget mere tyngde skal man holde sig væk – langt væk.

Jeg lander på 3 stjerner for “Kvinden flytter ind”, er en udmærket læseoplevelse, der dog hverken løfter sig over gennemsnittet og heller ikke giver bringer læseren tilbage på indlæringskurven – men blot gør eftermiddagen underholdende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter