0 kommentarer

Kronprinsessen Af Hanne-Vibeke Holst

af d. 8. juli 2006
Info
 
Sideantal

411

Udgivet

2002

 

Bestselleren “Kronprinsessen” er en murstensroman, der nok ikke får nogen nobelpris for højt litterært niveau, men underholdende, det er den.

Stedet er København, tiden er de første år i det nye årtusind. Vi møder bogens hovedperson Charlotte Damgaard, der er en succesfuld kvinde i midten af trediverne. Hun er gift med Thomas, som hun har to små børn med.

Charlotte står foran en forandring i sit liv, hun og Thomas har besluttet, at de flytter til Uganda fordi Thomas har fået et job der. Det har Charlotte lidt svært ved at komme overens med, for hun har altid været vant til, at det er hende der bestemmer, nu skal hun så til at være medfølgende hustru – tror hun!

Lige op til jul, et par uger før planlagt afrejse til Uganda, ringer Danmarks statsminister til Charlotte. Han vil have hende til at være miljøminister i hans nye regering – det vil han have hende til fordi Charlotte har været involveret i græsrodsarbejde og andet politisk arbejde, for at beskytte miljøet.

Meget mod Thomas´ vilje siger Charlotte ja til tilbuddet om at blive minister. I “Kronprinsessen” følger vi Charlotte på de bonede gulve på Christiansborg, hvor hun forsøger at få sin politik igennem, vi følger intrigerne, mediehetzen og besværlighederne med at få privatlivet til at fungere når man arbejder 12-14 timer i døgnet. Charlotte, der ellers er sejlivet må sande, at det ikke er så nemt igen at overleve i politik som kvinde uden vanvittig meget politisk erfaring. Pointen i bogen er, om det virkelig er umagen værd at få en god politisk karriere hvis det går ud over privatlivet og familien.

Som nævnt er “Kronprinsessen” ikke nobelprismateriale, men jeg anbefaler bogen fordi den er underholdende og giver et udmærket indblik i en kvindes kamp for at få en karriere inden for politik.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter