0 kommentarer

Korrekturlæseren af Peter H Olesen

af d. 10. juni 2008
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

133

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-06722-4

 

“Korrekturlæseren” er Peter H. Olesens debut som romanforfatter. Han er sanger og sangskriver og arbejder desuden som, ja, naturligvis: Korrekturlæser.

“Korrekturlæseren” er en personlig beretning om en mand i slutningen af trediverne, der bliver skilt fra sin kone og dermed deres fælles barn. Stilen er meget minimalistisk og sproget ualmindeligt klart og en fornøjelse at læse.

Den er skrevet i en meget personlig form, der har den virkning, at vi kommer helt ind under huden på hovedpersonen, den unavngivne jeg-fortæller, der ikke bryder sig om sociale sammenkomster, uventede besøg og telefonopringninger o.l.
Han holder derimod meget af en regelret hverdag, hvor han får sin pulverkaffe og sin pasta og ketchup-retter i varieret udvalg, og modtager manusser fra et forlag, som han kan fordybe sig i.
Andre mennesker interesserer ham dybest set ikke, og selvom han har en ret klar fornemmelse af, at naboen ligger og er død inde ved siden af, får det ham ikke til at løfte et øjenbryn.

Han synes selv, at han har rimeligt styr på tilværelsen. Og trods det, at det flere steder skinner igennem, at det piner ham, at ægteskabet – som han kalder sit livs største fiasko – er gået fløjten, så lykkedes det ham at fortrænge det ved at isolere sig mere og mere fra omverdenen.

Om han reddes til sidst skal ikke afsløres her, men læs roman selv. Den er virkelig en oplevelse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter