0 kommentarer

Kadaverdoktoren af Lene Kaaberbøl

af d. 2. februar 2011
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

315

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7053-499-4

 

Historien foregår i 1894 i en provinsby i Frankrig, hvor lægen Albert Karno, i daglig tale Kadaverdoktoren, bor alene med sin 20 årige datter Madeleine Karno, der gerne vil gå i sin fars fodspor som retsmediciner, der er dagens betegnelse for Kadaverdoktor.

En ung pige findes død på familiens dørtrin og Albert Karno skal fastslå dødsårsagen. Det er dog svært for ham, da familien ikke ønsker, han obducerer pigen – end ikke klæder hende af.

I kapellets dunkle belysning lykkedes det dog for Albert Karno at se et par mider forlade den unge piges krop gennem næseboret. Og i et ubemærket øjeblik lykkes det at afklæde liget og de bliver endnu mere foruroligede, da de kan se, at hun har menneskebid – nye som gamle – flere steder på kroppen, og hun er heller ikke jomfru, som hendes familie ellers bedyrer.

Pigen er ugen inden sin død flygtet fra et kloster sammen med en ung mand, der var opvokset på klosteret – og umiddelbart ser det ud som om han er den skyldige.

Men, da byens præst, der har siddet vagt ved den unge piges lig, umiddelbart efter begravelsen bliver fundet myrdet i en togvogn, tager historien fart – og inden præstens lig kan blive obduceret, bliver liget bortført ..

En dramatisk og foruroligende historie, der fører os gennem datidens syn på lægevidenskab og samtidig er så spændende, man ganske glemmer tid og sted.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter