0 kommentarer

Judaskysset af Anna Grue

af d. 10. april 2011
Info
 
Sideantal

365

Udgivet

2008

ISBN

978-87-567-8462-7

 

”Judaskysset” er andet bind i serien om den skaldede detektiv – men selv om man som undertegnede ikke har læst første bind, kan man sagtens springe direkte på 2’eren.

Den skaldede detektiv/Dan Sommerdahl har sagt sit job op og arbejder nu freelance. En dag modtager han en mail fra sin datter, som går på efterskole. Datteren beder Dan om at hjælpe hendes lærer, Ursula, som har forsøgt at begå selvmord.

Den skaldede detektiv finder hurtigt ud af, at Ursula var tæt på at gifte sig med den 20 år yngre Jakob. Men inden de nåede at blive gift, forsvandt Jacob sporløst med hele Ursulas opsparing på 7 millioner. Ursula vil ikke gå til politiet, fordi hun føler sig ydmyget, men hun indvilliger alligevel i, at Dan foretager en privat efterforskning.

Sideløbende efterforsker Dans ven, politibetjenten Flemming, en mordsag. En ung mand fra den religiøse sekt Herrens Hus er blevet myrdet, uden at man har kunnet finde et synligt motiv. Det viser sig dog, at de to sager – måske – hænger sammen.

Anna Grue skriver flydende med fuld skrue, så man ikke kan slippe historien igen. Hovedpersonerne kommer helt ind under huden på læseren og man føler med dem. Historien fortælles fra flere vinkler, og det gør, at vi får flere overraskende oplysninger undervejs. Ikke mindst slutningen rummer et par twist, som jeg i hvert fald ikke havde regnet ud.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter