0 kommentarer

Jeg er stadig bange for Caspar Michael Petersen af Jan Sonnergaard

af d. 28. maj 2004
Info
 
Sideantal

265

Udgivet

2003

ISBN

87-02-01673-7

 

Jeg må sige at jeg synes ikke denne bog er en æstetisk skønhedsoplevelse, men nærmere en beskrivelse og fremhævelse af verdens gru. Det var ikke behagelig læsning hele tiden, og man væmmes ved personernes ondskab, ligegyldighed og magtliderlighed som den er beskrevet, specielt i titelnovellen “Jeg er stadig bange for Caspar Michael Petersen”.

Det er Jan Sonnergaards sidste novellesamling i hans trilogi. I den tredje er det specielt de rige danskere (og udlændinge) der er beskrevet. Personer der ikke mangler penge, men som måske mangler så meget andet. Jeg har ikke læst de første to, men Sonnergaard sætter i hvert fald tanker i gang i ”Jeg er stadig bange for Caspar Michael Petersen”, og han viser ikke verden fra sin smukke side.

Bemærkelsesværdigt nok, får Sonnergaard faktisk en til at huske historierne, også efter et stykke tid. De sidder inde i hovedet og rumler. Er verden virkelig sådan? Bogen er anbefalelsesværdig, men den er ikke lystlæsning. Jeg synes den negative beskrivelse af verden bliver ved side op og side ned, og til sidst tænker man: Vi har fattet det!!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter