0 kommentarer

Ideen om os – En storbyfortælling 2 af Dorte Holm

af d. 8. april 2016
Info
 
Sideantal

234

Udgivet

2016

ISBN

978-87-998613-2-3

Udgave

1. udgave

 

”Ideen om os” er fortsættelsen på ”Flokdyr”, fortællingen om fem hårdtarbejdende selvstændige, der deler kontorfællesskab i København.

I denne bog foregår handlingen oftere i villaen, hvor Ella og hendes mor boede. Nu hvor moren er død, er villaen blevet åbnet op for mere socialt liv, især takket være Victorias indsats med at rydde op og tage de gamle tunge gardiner ned.

Romanen tager fat der, hvor ”Flokdyr” slap. Det er morgenen efter deres fælles julefest i Ellas villa. Der er spist, drukket og danset godt igennem. Dansen var en overraskelse – et specielt arrangement, som Simone havde fået arrangeret i den ellers nedlukkede ”Dansehallen”, sammen med alle sine kunder fra ”Rappenskralderne”- Simones match-makingbureau. Nytårsaften holder kollegaerne også sammen, denne gang i kontorfællesskabet, så de er efterhånden ved at leve op til betegnelsen ”Flokdyr” med børn i alle aldre, og deres liv er i den grad ved at filtre sig ind i hinandens.

I ” Ideen om os” kommer vi tættere på de enkelte personer. Kriserne er trukket hårdere op. I øvrigt er der en hel stribe babyer på vej, hvoraf flere umiddelbart mangler en far!

Igen en velskrevet fortælling, som på charmerende måde portrætterer storbymenneskers vej til at finde kærligheden og livsformålet. Forfatteren kommer tæt på essensen ved det moderne menneskes kamp med at være på vej med job og følelsesliv:

”…vi er blevet ensomme, ulykkelige slidere der hele tiden forsøger at gøre det bedre så der måske er nogen der vil overveje at elske os.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter