0 kommentarer

Godfather af Mario Puzo

af d. 17. november 2007
Info
 
Sideantal

348

Udgivet

2007

ISBN

87-7560-393-4

Originaltitel

The Godfather

 

Don Corleone er bossen i en mafiafamilie, der med base i Long Island, med vold, magt og diplomati har overtaget det meste af New York. Forretningsdrivende betaler beskyttelsespenge til Corleone, bookmakere arbejder for Corleone og små milits styrelser dirigeres af Corleone, som har kontakter nok i den politiske verden til at betale sig fra næsten alt.

Stemningen i bogen er fantastisk. Den er spot-on hvad du altid har forventet af en mafiafortælling og figurerne i persongalleriet er så rigt opbyggede og velfacetterede at det er en fryd at læse.

Filmen gik sejrsgang over hele verden, med dens historie om mafia-familien Corleones kamp om at overleve i New York. Med Marlon Brando i hovedrollen som den eminente godfather, overhovedet i Corleone-familie, der i en lang årrække tager sig af sine “gudbørn” og etablerer sig i et forbryderrige med langstrakte arme.

Bogen bag filmen udkom i 1969 første gang og den er intet mindre end et mesterværk. Jeg havde tidligere troet at filminstruktøren var den brillante i fortolkningen af historien, men som jeg læste Mario Puzos bog måtte jeg indrømme at det var bogen der havde alle grundstenene og stemningerne, alt det som “Godfather” bliver prist for.

Læs den når du har god tid, for den vil indfange dig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter