0 kommentarer

Fordele og ulemper ved at huske af Val Emmich

af d. 10. november 2017
Info
 
Sideantal

329

Udgivet

2017

ISBN

978-87-400-3256-7

Originaltitel

The reminders (Oversat af Nete Harsberg)

Udgave

1. udgave

 

Joan er anderledes end de fleste. Hun har en ganske særlig hukommelse, der gør, at hun husker tingene, præcis som de skete. Denne specielle særlige evne har sine fordele – og ulemper. Joan selv er nemlig utroligt bange for at blive glemt. Hun ønsker at gøre noget mindeværdigt, skabe noget mindeværdigt, der gør, at hun for altid vil være forankret i andres hukommelse, på samme måde som hendes minder er i hende. Og hun er overbevist om, at vejen frem er at skrive en fantastisk sang.

Gavin er allerede kendt. Og står midt i sits livs krise. Hans elskede Sydney er død, og nu er der kun minderne tilbage. I et forsøg på at komme ovenpå igen besøger han sine ungdomsvenner, der tilfældigvis er Joans forældre. Mødet med Joan giver Gavin en mulighed, han ikke har haft før. For gennem Joan kan han få genfortalt minder om Sydney, helt ned til mindste detalje.

Joan og Gavin laver derfor en aftale – Gavin hjælper Joan med at skrive en fantastisk sang, mens Joan til gengæld fortæller Gavin alle sine minder om Sydney.

Fordele og ulemper ved at huske er en sød bog om at finde (tilbage til) en mening med livet. For Gavin, om hvordan man kommer videre efter et tab. For Joan, om at acceptere sig selv og egne evner. Bogen er velskrevet, og den skiftende forfattervinkel mellem Joan og Gavin fungerer rigtig godt. Bogen er letlæst og hyggelig, og man kommer som læser hurtigt igennem den, fordi sproget og fortællingen flyder.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter