0 kommentarer

For enden af vejen af Lars Kjædegaard

af d. 21. marts 2022
Info
 
Sideantal

270

Udgivet

2022

ISBN

9788702324181

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Så er de tilbage igen Anita Hvid og Thor Belling, som fast læser har de været en del af familien siden 2011, så det er som tvære sammen med gamle venner igen.  Efter Richard Bøssner blev skudt har Belling ikke helt været sig selv. Hans mistanke om at politidirektør Uffe Gtanitz kunne være indblandet, har desillusioneret ham og gjort ham indestængt så selv  Anita har haft svært ved at trænge ind til ham. Så da de bliver sat på sagen om en voldtægtsforbryder der bliver myrdet foran sit hjem, er Balling arrangement i sagen ikke helhjertet. Kort efter sker endnu et mord,  efter samme modus operandi, men ved det tredje drab vågner Balling op. Han og Anita sætter nu alt ind på at fange gerningsmanden inden flere skal lade livet, og de begynder at grave i fortidens skjulte sandheder. Hemmeligheder, som også berører drabsafdelingen, kommer for dagen og sætter det hele i et helt andet lys.

For enden af vejen, er en velskrevet krimi, i Lars Kjædegaard vanlige rolige tempo. Fyldt med blink i øjet, medens han leger med sproget og samtidig giver et fint billede af livets små genvordigheder, som vi alle ind i mellem ramler ind i. Som sagt, så er det familieret på mange måder at læse hans Hvid og Belling, ud over et godt plot får man som læser også en masse medmenneskelighed og egentlig også forståelse for hvorfor nogle mennesker går over stregen og tager loven i egen hånd. En måde at skrive krimi på som jeg synes er en god afveksling til de lidt mere slagkraftige af slagsen. Indbyder til et hjørne i sofaen med en god kop te, alt imedens man lukker den rigtige verden ude for en stund.  Kan varmt anbefales.

Lars Kjædegaard (1955)  er en habil forfatter og har siden sin debut i 1981 skrevet mere end fyrrer romaner, hvoraf de fleste er krimier. Han er især kendt for Hvid & Belling serien, hvor denne er nummer 15 i rækken. Han har blandt andet modtaget Statens Kunstfonds treårig arbejdslegat i 2007 og Harald Mogensen-prisen for bedste danske spændingsroman i 2017.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter