304
2016
978-87-998613-0-9
2.udgave
En stor gammel herskabslejlighed i indre København danner scenen for romanen ”Flokdyr”. Her har en håndfuld hårdtarbejdende selvstændige dannet et kontorfællesskab.
Simone driver match-makingbureauet ”Rappenskralderne” for selvbevidste kvinder, Victoria er en fandenivoldsk freelancejournalist, Jens programmør med hang til hvidt pulver, og Jonathan grafisk designer, netop nyskilt. Da bogen starter udvides kontorfællesskabet med oversætteren Ella.
Simone står mest for det sociale. Det er hende, der indkalder til møder med kaffe og basser, og hun håber på lidt mere fællesskab og intensitet imellem dem. Det kommer der, i takt med, at flokken en efter en kastes ud i nye livssituationer og kriser. Lidt efter lidt vikles deres liv ind i hinandens.
Fortællingen skifter mellem de fem menneskers liv og beskæftiger sig bl.a. med de udfordringer, som parforholdet udsættes for, når der kommer børn og dagligdag til. Deres forskellige reaktioner på presset spænder fra arbejdsnarkomani til elskere for at genfinde spænding og intensitet. Men også singlernes problemstillinger kommer under lup. Sårbarhed og angst for skuffelser dukker frem bag arbejdsnarkomanien, og for Ellas vedkommende bag et tæt samliv med sin mor.
”Flokdyr” er velskrevet, og den er stemningsfuld med sine genkendelige miljøer. Problemstillingerne er vedkommende. Romanen forbliver bare næsten for dagligdags – kunne nærmest være en god dagbog for fem mennesker, hvis veje krydses via kontorfælleskabet. Trods den stille charme fanger romanen mig ikke helt.