0 kommentarer

Flavia de Luce – Drengen i galgen af Alan Bradley

af d. 18. juli 2011
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

303

Udgivet

2011

ISBN

978-87-92621-41-2

Originaltitel

The Weed That Strings the Hangman's Bag

 

Flavia er ikke som en hvilken som helst anden 11-årig. Hendes største interesse er fremstillingen af gift ud fra alle tænkelige udgangsstoffer. Og der er masser af muligheder for fremstilling når man bor i en lille by i et gammelt hus med et gammelt laboratorium. At hun derudover skal dele huset med sine to knap så venligtsindede søstre, der pålægger hende skylden for deres mors død, gør ikke livet nemt, især idet faderen ikke ligefrem gør noget for at udligne stridighederne mellem børnene.

Derfor er Flavia glad, da et omrejsende dukketeater dukker op til byen, og hendes tilbud om at hjælpe det kan lade hende slippe ud af huset. Men under en fabelagtig opførsel af ”Hans og bønnestagen” finder dramatiske hændelser sted, og den lille by står pludselig med en mordgåde – Flavia vil gøre alt for at opklare den.

En bog om en 11-årig pige kunne umiddelbart lyde som en bog for børn – Men det er på ingen måde den følelse jeg sidder med efter at have læst bogen. Det er rigtig fin detektivhistorie, og er så en uafhængig fortsættelse af den sidste bog i serien, at man sagtens kan læse den selvstændigt. Der er rigtig mange spøjse personligheder med, og sproget er herligt!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter