0 kommentarer

Exgangster af Johs Bazell

af d. 3. juli 2014
Info
 
Sideantal

249

Udgivet

2009

ISBN

978-87-91746-50-5

Originaltitel

Beat the reaper

 

Jeg rev en lidt tilfældig bog ned fra hylden på biblioteket og læste bag på og tænkte … okay, det bliver den, for jeg har ikke mere tid her. Og hvad fandt jeg? GULD!

EX-gangster handler kort og godt om Dr. Peter Brown, som har en otte timers dag forude som læge på et hospital i New York. Dagen lægger ud med, at nogen prøver at rulle ham, og resten af dagen bliver ikke nemmere. Allerede kort efter at han er mødt ind, præsenteres han for en ny patient. De to mænd kender hinanden fra Dr. Browns fortid som hitman for mafiaen, hvor han var kendt som Pietro “Bearclaw” Bwrna. Nu er han en læge under et FBI vidnebeskyttelsesprogram, og patienten stiller et simpelt krav: Han skal overleve sit ophold på hospitalet, og til gengæld får mafiaen ikke at vide, hvor “Bearclaw” gemmer sig. Men hvordan laver man sådan en aftale med en patient med terminal mavecancer og en operation fastlagt senere på dagen med dårlige overlevelsesmuligheder? Resten af Dr. Browns dag holder sit hæsblæsende hospitalstempo, mens han nu skal se sig over skulderen efter hitmen, som vil indhente dusøren for at slå ham ihjel.

Forfatteren Josh Bazell er selv læge, hvilket giver et yderst spændende, men også uvant twist, da man i en helt masse fodnoter kan finde medicinske beskrivelser, sarkastiske kommentarer/udpenslinger og andre finurligheder, og jeg tænkte først, om jeg som læser virkelig behøver den medicinske jargon og forklaring om ligheden mellem underbenets og underarmens opbygning? Det gjorde jeg, viste det sig!

Sarkasme, sort humor, galgen humor og et særdeles hårdt liv er nøgleord omkring hovedpersonen, som er en læge, jeg håber, jeg aldrig møder på et hospital! Men bogen er ganske underholdende og en sand page-turner.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter