0 kommentarer

Et juleeventyr af Charles Dickens

af d. 30. december 2003
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

152

Udgivet

1981

ISBN

87-7215-354-7

Originaltitel

A Christmas Carol

 

“Et juleeventyr” er for børn og barnlige sjæle. Vi taler her om en fortælling holdt i sort og hvidt, hvor de gode har røde kinder, og de onde stjæler fra døde mennesker. Hvis H.C. Andersen læste “Et juleeventyr” på den anden side af Nordsøen, rynkede han så på næsen over de manglende nuancer i persontegningerne, eller var han lettet over en konkurrents beskaffenhed? Det gør imidlertid ikke så meget, at karaktererne i “Et juleeventyr” er tegnet lidet originalt. Det er et juleeventyr, og som læser ønsker man sig just en varm og enkel historie, der ender godt.

Mr. Scrooge er en indelukket, nærig og bitter gammel forretningsmand. Med de egenskaber siger det sig selv, at han ikke kommer særlig godt overens med julen, der som bekendt er hjerternes fest. Denne jul bringer uventede gæster i form af De Forgangne Jules Ånd, Den Nuværende Juls Ånd og De Kommende Jules Ånd. Hver af ånderne tager Scrooge med på en tur til henholdsvis fortidens, nutidens og fremtidens jule og Scrooge må sande, at det er tid til forandring.

Der males med den helt store moralepensel i “Et juleeventyr”, men da moralerne er, at vore handlinger har konsekvenser, og at man altid kan nå at forandre sig til det bedre, får de lov at passere.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter