0 kommentarer

En god gerning af Kate Atkinson

af d. 28. juni 2008
Info
 
Sideantal

448

Udgivet

2007

ISBN

978-87-595-2695-8

Originaltitel

One good turn

 

Historien tager sin begyndelse i en bilkø, hvor en mandlig bilist bevæbnet med et baseballbat går amok på en anden bilist. Forfatteren Martin Canning overværer overfaldet og ved at smide sin taske efter gerningsmanden formår han at sætte en stopper for overfaldet.

Tror man overfaldet hermed er overstået, tager man gruelig fejl, da dette blot er starten på en kædereaktion af mystiske forbrydelser.

Der sker en hel del i denne bog, små episoder som ikke umiddelbart synes at have nogen sammenhæng, men som så alligevel fletter sig sammen. Jeg kan ikke anbefale, at gøre ligesom jeg, da jeg læste bogen, nemlig at dele den op i små bidder, da det bare gør forvirringen endnu større. Handlingen kræver, at man læser den ret sammenhængende og med en rimelig portion koncentration. Jeg tror selv, at jeg fik løst puslespillet efter endt læsning, men jeg har taget mig selv i at tænke “What?” flere gange i løbet af bogen, hvor handlingen pludselig bevæger sig i en helt anden retning, end jeg lige havde regnet med.

Som en følge af at historien generelt var alt for rodet og havde et alt for omfattende persongalleri, synes jeg ikke jeg vil anbefale bogen, den fængede bare ikke.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter