0 kommentarer

Effekten af Susan Af Peter Høeg

af d. 5. oktober 2014
Info
 
Sideantal

330

Udgivet

2014

ISBN

978-87-638-3264-9

 

Peter Høegs nyeste udgivelse omhandler en familie bestående af teenage tvillingerne Thit og Harald, faderen Laban som er musiker, og moderen Susan som er fysiker på højt niveau. Familien er netop vendt hjem til Danmark efter nogle tilsyneladende voldsomme begivenheder i Indien og Burma. Der hænger tilsyneladende en voldsom straf over hovedet på dem, og de kan kun slippe fri ved at opspore nogle rapporter vedr. en fremtidskommission, som regeringen en gang har nedsat.

Familien består af tvillingerne Thit og Harald, faderen Laban og moderen Susan. Handlingen foregår i en meget nær fremtid, måske 2017 – 18

Susan har nogle evner “effekten”, som, gør at folk omkring hende bliver meget oprigtige, hvis hun koncentrerer effekten imod dem. Susan er fysiker i såvel hjerne som sjæl, og hun har en tendens til at betragte alting fra et fysisk synspunkt. Sproget i romanen er universitetspræget. Det kræver lidt tilvænning at læse og forstå, hvad hun mener.

Citat: “Jeg står ved mit komfur og tilbereder en creme af tomater og friske krydderurter.

Det er et lille industrikomfur til naturgas, jeg har selv foretaget konverteringen til et driftstryk på 39 millibar, det er 30 procent over tilladt maksimum, jeg kan lide at flammerne hvæser”.

Hvis nogen skulle være i tvivl, så er dette en udpræget action thriller. Man går fra det ene bestialske mord til det andet, i et hæsblæsende tempo. Bogen er speciel, men jeg kan kun anbefale den.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter