0 kommentarer

Dronningens nar af Philippa Gregory

af d. 18. juni 2007
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

478

Udgivet

2004

ISBN

87-7714-701-4

Originaltitel

The Queen's Fool

 

Denne gang har Philippa Gregory valgt at fortælle historien om det engelske kongehus i 1500-tallet gennem en udenforstående; nemlig den unge, jødiske Hannah. Hun ankommer som flygtning til England i 1500-tallet, på flugt fra inkvisitionen i Spanien. Her starter hende og faderen et nyt liv, de åbner en boghandel og skjuler deres jødiske tro, men inden længe befinder Hannah sig ved hoffet, som dronning Marias nar. Hannah ejer nemlig en særlig evne til at forudsige farer, og den dybt troende katolske dronning er i konstant livsfare. Men ved hoffet er Hannah til gengæld selv i konstant fare, for den engelske dronning ægter den spanske prins Fillip, og inkvisitionen kommer til England.

Ud over dronning Maria ønsker den protestantiske prinsesse Elisabeth den unge Hannahs troskab, og desuden ønsker faderen, at hun skal ægte den jødiske Daniel. Da truslen om inkvisition er på sit højeste må Hanna vælge, hvor hendes troskab ligger: Hos det engelske kongehus eller hos sin familie.

Det er alt i alt en god bog, der formår at skabe en stemning som i det gamle England. Den har både intriger, jalousi, kærlighed, og hele tiden med en historisk baggrund, der blot gør historien troværdig. Kan man lide en historisk roman, er denne helt klart værd at læse!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter