0 kommentarer

Drømmetyven af J. M. DeMatteis

af d. 19. november 2006
Info
 
Sideantal

150

Udgivet

2006

ISBN

87-11-22699-4

Originaltitel

The dream thief

 

I denne anden del får man fortsættelsen på Kates søgning efter sin forsvundne lillebror. I første del, ”Vejen til drømmenes by”, hørte man om hvordan han pludselig forsvandt sporløst i et tivoli og hvordan Kates fortvivlelse fik hende til fem år senere at følge et spor som en nabokone havde givet hende. Et spor der førte hende til en anden verden.

“[…] jeg springer ud af sengen (okay, jeg FALDER ud) og ser mig omkring, og pludselig er jeg helt rundt på gulvet. Hvor er det ti år gamle fjernsyn, den ødelagte videoafspiller (jeg må være den eneste i niende, der ikke har en DVD afspiller) og de lurvede gamle møbler? Jeg kravler tilbage på sofaen – og opdager, at det IKKE er sofaen, det er en seng … en kæmpemæssig seng med en madras så blød, at den føles, som om fyldet består af skyer (jeg fandt senere ud af, at det gjorde det rent faktisk). Så nu kigger jeg op […] og husker: jeg er ikke i Brooklyn, jeg ved ikke engang, om jeg er på Jordkloden.
Jeg er i ABADAZAD.”

Ja, Kate er stadig i Abadazad, og må nok nærmest betegnes som temmelig utålmodig efter at komme i gang med eftersøgningen af sin lillebror. Dronning Ija forsøger imidlertid, at få Kate til at slå bremserne i og vente til hun føler sig parat til det, inden hun går til kamp mod Magermanden som er en manipulerende slyngel. Til ære for Kate vil dronningen holde en fest, og det kan Kate altså ikke stå for. MEN – En lille fyr dukker op og lokker Kate lidt på afveje, og inden hun egentlig er parat til det, har Kate forladt slottet og har bragt både sig selv og den lille ballademager Viks i fare. Det går i denne del op for Kate at missionen hun er ude på er langt større end hun først havde antaget, for ikke alene skal hun redde sin bror, men også en hel masse andre børn som bliver holdt fanget.

Også denne anden del er bygget op som en blanding af tegneserie og tekst. Det vil formentlig gøre bogen lettere at fordøje for børn som ellers kan have svært ved komme igennem en hel bog og dermed give dem fornemmelsen af at de faktisk kan.

Jeg må sige at ”Drømmetyven” ikke kan leve op til den første bog i serien, men det er svært at sætte fingeren på, hvad det præcist er, som gør forskellen. Noget som irriterer mig, er alle de sceneskift og nye figurer man hele tiden bliver introduceret for. Det er en balancegang og jeg synes ikke helt forfatterne formår at holde denne, desværre, det bliver for forvirrende. Stadigvæk vil jeg sige, at jeg synes godt om plottet og jeg skal helt sikkert læse både tredje og fjerde bog i serien, når de kommer.

Du kan læse mere om bøgerne og forfatterne på www.abadazad.com

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter