0 kommentarer

Didriksen detektiverne af Kim Fupz Aakeson

af d. 18. februar 2007
Info
 
Sideantal

100

Udgivet

2006

ISBN

978-87-626-0278-6

Udgave

2. udgave

 

Hannibal bor sammen med sine forældre i den lille og ret kedelige by Volstrup. Der sker bare ingenting og Hannibal hænger med hovedet og gider ikke rigtigt foretage sig noget. Lige indtil en dag, hvor forældrene ser en annonce i avisen “Den rigtige hund til den rigtige pris”. Det mente de absolut måtte kunne muntre deres søn op, så de anskaffer sig en af slagsen.

Det nye medlem af familien, viser sig bare ikke at være en helt almindelig hund. Næh, den både spiser med ved bordet, med kniv og gaffel altså, og når den skal besørge, ja så foregår det på toilettet. Heller ikke gø kan de få den til, den snakker i stedet. Så man må sige, det er en lidt speciel firbenet, de der har fået inden for dørene.

Da moren finder ud af at kræet også kan snakke, bliver hun enig med sig selv om, at der må være tale om en sensation, og hun ringer derfor til Tv-avisen, men de har alt for travlt med krige og ulykker til at tage sig af en snakkende hund. Det lader altså umiddelbart til, at det kun er familien som er imponerede.

Kort efter forsvinder Jerry, som hunden hedder. Familien tror han er blevet kidnappet, men politiet er åbenbart ikke særlig interesseret i at hjælpe snakkende hunde. Forklædt som detektiver tager familien Didriksen selv affære og indleder jagten på forbryderen, en skummel iskagemand. Det er ret så dramatisk og det er nogle virkeligt bizarre situationer de kommer ud for undervejs, som man ikke kan lade være med at grine af. Blandt andet da de uheldigvis ender i grøften og bare ikke kan komme op igen.

Men netop da de var ved at opgive det hele, kom en bonde kørende på en stor traktor og standsede ud for den forulykkede bil.
– Nå, vi er nok røget i grøften, sagde bonden.
– Tænk, er vi det? vrissede far. Han havde en kæmpe bule i panden, og hans næse var stadigvæk ildrød af bagermesterens ruskeri.
– Det er nu pudsigt, sagde bonden og stoppede motoren på sin store traktor med sine store hænder.
– Temmelig pudsigt.
– Nåsådeterdet?! hylede far og sparkede i grøften, så det føg med græstotter om ørerne på ham.
– Pudsigt?! Virkelig pudsigt, hva?!

En både skør og sjov historie. Jeg synes personligt, at historien er lidt for langt ude, men børn vil utvivlsomt labbe det i sig!
Bogen har et lækkert omslag i røde/grå/sorte farver, også indeni er illustrationer holdt i samme nuancer, hvilket giver harmoni i layoutet. En sjov nævneværdig detalje er lydeffekterne, der står med stor skrift, så når en dør smækkes i, kan man næsten høre det – SLAM!

Teksten er letlæselig med en stor skrift og der er i høj grad anvendt let genkendelige ord. En fordel for de let øvede læser. Bogen er en del af serien Carlsens stribede, som netop henvender sig til denne målgruppe. Kendetegnende for bøgerne i serien er, at de er spændende, letlæselige og rigt illustrerede. Desuden fås bogen med cd (indtalt af Peter Frödin) som kan være en yderligere støtte under læsningen.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter