0 kommentarer

Der flyver ingen hatte af Lena Krogh Bertram

af d. 8. juni 2014
Info
 
Sideantal

173

Udgivet

2014

ISBN

978-87-93126-75-6

 

Der flyver ingen Hatte, er en slægtskrønikke og samtidig en meget personlig erindringsbog over Lena Krogh Bertrams ikke altid lige lette liv. Geografisk befinder vi os mest på Fanø og i Odense. Der flyver ingen hatte, er en lidt sjov tittel. Lena har hørt udtrykket som barn når de voksne spillede Whist, og jeg tænker den tager afsæt i det gamle udtryk “Du ka gi Ti, der flywer engen Hatt i stel Vejr”, hvilket er det samme som at sige du kan give dig tid, tag det roligt, hvilket jeg føler mig bekræftet i da hun også senere omtaler citatet i forbindelse med sin mor og igen i et af hendes digte sidst i bogen.

Det er en letlæst lille bog, nok især interesant hvis man er lidt nørdet og har aner eller anden forbindelse til Fanø, hvis det er tilfældet er den til gengæld rigtig hyggelig læsning, da Lene Krogh Bertram fortæller godt og velillustreret om det lille øsamfund og nogle af beboerne op gennem tiden fra omkring 1900 tallet og frem til nu, både person karaktestik men også hvordan dagliglivet har været i de fattige og slidsomme familier.

I relation til bogen er jeg så heldig at være vokset op i Odense og har de sidste tyve år haft min faste gang på Fanø især i Sønderho, så for mig er det ren hyggelæsning og samtidig et tilbageblik i min egen ungdom da jeg også slået mine folder de samme steder som Lena.

Så alt i alt en fin lille bog der også giver et indblik i hvem Lena Krogh Bertram er som person.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter