0 kommentarer

Der findes en stor åben plads i Bordeaux af Hanne Ørstavik

af d. 8. november 2014
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

215

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-16297-4

Originaltitel

Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux

Udgave

1.udgave

 

Jeg har vist aldrig læst noget lignende.. Og nej, det er desværre ikke positivt ment.

Bogen handler om – tja selv her en dag efter jeg er færdig med den, er jeg ret meget i tvivl. Men jeg kan bagpå læse mig til at den skal handle om en kvinde der er kunstner og som lider at hjertesorger over en mand. Men det kan jeg ikke rigtig finde frem til i selve bogen.

Den er rodet, forvirrende, skrevet som om man bare har proppet en masse stikord ned på et stykke papir og så fortsat derudaf på jeg ved ikke hvor mange sider. Og det i sig selv gjorde bogen tung at læse.

Der er personer med i bogen som jeg ikke helt ved hvad har med noget at gøre og selv om det så vidt jeg kan se skal være hovedpersonen selv der fortæller så er det ikke altid det.

Kunstnerinden er i Paris og skal lave en udstilling, møder en anden kvinde og snakker en del med hende. Og kysser med hende. Der er beskrevet mange seksuelle ting om alt hvad kunstnerinden kommer i nærheden af eller tænker over men sammenhængende er det langtfra.

Man hører en lille smule om hendes datter og så en del tanker om forældreforhold. Det er det som jeg kan fange men uden jeg ved hvad det egentlig har med hendes kærlighedsliv at gøre. Hendes kærlighedsliv som mest handler om at hun faktisk går i seng med alle mulige men egentlig mener hun kun er interesseret i ham Johannes som hun så alligevel ikke rigtig kan få men som hun så alligevel får på en eller anden måde alligevel.

Jeg må erkende jeg slet ikke havde forventet en så dårlig oplevelse. Jeg havde faktisk glædet mig rigtig meget til denne bog, men allerede på de første sider var jeg hægtet af fordi jeg ikke forstår sproget eller det er der skrevet. Det er en virkelig underlig ting for jeg plejer ellers godt at kunne se ting fra andre vinkler og jeg håber derfor også at andre kan få noget ud af denne bog. Jeg gjorde desværre bare ikke.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter