0 kommentarer

Den tynde hud : erindringer om en barndom og opvækst af Troels Kløvedal

af d. 28. maj 2009
Info
 
Sideantal

258

Udgivet

2002

ISBN

87-02-01261-8, 978-87-02-01261-3

 

Troels Kløvedal er nok mest kendt for sine rejsebøger, men han har også skrevet “Den tynde hud” om sin barndom og opvækst, der har været temmelig omtumlet.

Troels bliver født i København i et hjem, hvor faderen er dyrlæge og moderen er hjemmegående. Hans tidligste barndom er lykkelig, men forældrenes ægteskab holder ikke i længden – de bliver skilt da faderen flytter sammen med en langt yngre kvinde.

Børneflokken splittes, for moderen kan ikke forsørge børnene alene, og Troels oplever at bo hos forskellige plejefamilier, på børnehjem og på kostskole. Hans søskende ender ligeledes med at bo hos plejefamilier mens moderen tager en uddannelse som børnehavelærerinde.

“Den tynde hud” handler om Troels´ hverdag hos plejefamilier på Lolland og i København. Derudover handler bogen om moderens død, tiden på kostskole og ikke mindst om hans tilværelse mens han stod i lære på værftet i Helsingør.

“Den tynde hud” er en velskrevet og spændende bog, der overbevisende fortæller om verden set med et barns øjne. Alle, der har børn burde i virkeligheden læse denne bog for at opleve, hvordan børn oplever at være kastebold mellem de såkaldte voksne.

Jeg anbefaler bogen på det varmeste fordi bogen er velskrevet og overbevisende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter