0 kommentarer

Den som elsker noget andet af Karin Fossum

af d. 1. januar 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

208

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-06466-7

Originaltitel

Den som elsker noe annet

 

Titlens “noget andet” er børn, pædofili er bogens hovedtema. En 8-årig dreng findes myrdet, seksuelt misbrugt, og snart efter forsvinder også en 10-årig dreng.

Vi følger parallelt med politiets opklaringsarbejde morderens tanker og handlinger samt flere personer, der på en eller anden måde er involveret i de 2 drenge. Herudover prøver bogen at give et billede af pædofil mand: En dominerende mor, en hård barndom, en ensom mand på bistandshjælp, måske en fraskilt mand.
“Så går ægteskabet i stykker, og han er helt alene i verden. Måske har han børn, som han ikke har kontakt med mere. Så bliver trykket større og større og til sidst koger det over for ham.”

I forhold til tidligere Fossum-krimier er denne bog en mere traditionelt opbygget krimi. Hvilket skuffede lidt – jeg har tidligere læst flere af hendes krimier og netop faldet for den anderledes vinkel hun har haft til tingene. Som i “Når djævelen holder lyset” og “Elskede Poona”. Morderen i denne bog passer lidt for godt til profilen, der tegnes af en pædofil. Ja, faktisk passer han perfekt til profilen. Der var ikke rigtigt den samme spænding i denne bog, som der har været i de tidligere. Bortset fra det, er det ingen dårlig krimi – den levede bare ikke helt op til mine høje forventninger til en krimi skrevet af Karin Fossum.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter