0 kommentarer

Den samme flod af Lars Lenth

af d. 15. september 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

205

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-06322-6

Originaltitel

Den samme elva

 

En fluefiskeroman der hverken er fugl eller fisk. “Den samme flod” er fortællingen om en ung mand, som lægger alt fra sig og tager alene op til en lidet besøgt elv i Norge for at fiske med flue en hel sæson. Ikke en tidlig morgen før arbejde. Ikke en weekend med gutterne eller en uges familieferie. En hel sæson fra maj til oktober med waders og døgnflueimitationer fra morgen til aften.

“Du kan ikke gå ud i den samme flod to gange,” sagde Heraklit. Det får læseren at sande gennem de mange små og store eventyr langs elven. Vandet er aldrig det samme, og fiskene ændrer adfærd i takt med vandstand, temperatur og klækninger af insekter. Som sådan er “Den samme flod” ikke at anbefale til dem, der ikke ser det smukke eller fascinerende ved lystfiskeri. For det er der i sagens natur rigtig meget af i bogen.

Til gengæld er der tale om kraftig personudvikling i den ensomme fluefisker, der viser sig ikke at være helt alene ved elven. Det er morsomt at følge hans kamp med sig selv, naturen og det billede han har skabt af sit projekt. Hvor nonchalant han end gerne vil være i forhold til at fange noget eller ej, så er det vigtigt ikke at tabe ansigt over for alle dem, han efterlod tilbage i Oslo. Kæresten, kammeraterne, studielivet. Han vil gennemføre og holde ud til den bitre ende. Den del er også interessant, når historien er sat i sådan et misundelsesværdigt miljø.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter