0 kommentarer

Cutter af Peter Solberg Dirksen

af d. 1. maj 2017
Info
 
Sideantal

291

Udgivet

2017

ISBN

978-87-93434-52-3

Originaltitel

Cutter

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

En rigtig god bog som er hård at læse men som også giver en håb for fremtiden. Den sætter fokus på selvskade blandt unge og man støtter Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade hvis man erhverver den. Så den gør mere end bare sprede et budskab, den kan også skabe kontakt.

Bogen handler om Mila. Mila virker udadtil som en sød og rar pige med et ok liv. Men hun har indre dæmoner og er virkelig i krise. Hun låser sig inde på sit værelse og skader sig selv med hjælp fra blandt andet en negleklipper. Hun er overbevist om at når andre siger de elsker hende så lyver de. Kun hendes veninde Isa elsker hende. Men Mila er inderst inde lidt bange for Isa, for Isa er ikke som alle de andre. Hun sætter sin egen dagsorden.

Da der flytter en dreng ind i Milas hjem starter hun med ikke at ville vide af ham, men de kommer til at sidde og snakke om natten og får hurtigt et behov for at betro sig til hinanden, da Mila her endelig møder en der faktisk kan sætte sig ind i ikke at have det godt. Så Marty, som drengen hedder, ender med at være et godt bekendtskab for Mila.

Det er klart en bog som henvender sig primært til unge, men den er helt sikkert også værd at læse som voksen. Og den kunne måske endda være god at benytte i undervisningssammenhæng, da den både fortæller en god historie samt er fangende, men især fordi den sætter fokus på et så vigtigt emne. Og da ensomhed, manglende selvtillid og følelsen af at være udenfor tit er mere udpræget blandt unge så vil den måske også kunne sætte gang i nogen debatter der kunne skabe mere åbenhed.

Bogen er i hvert fald værd at stifte bekendtskab med også selv om man ikke selv har haft selvskade tæt inde på livet!

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter