0 kommentarer

Bill Brandon – og guldgraverne af Sven Ingvar

af d. 16. august 2007
Info
 
Sideantal

109

Udgivet

1972

ISBN

87-429-1901-0

Originaltitel

Bill Brandon och guldligan

 

Den unge skarpskytte og hårdtslående westernkliché Bill ankommer til en lille by, hvor gangsterlivet trives i bedste velgående. En gammel guldgraver finder lykken i sin mine, men de lokale banditter får ham hurtigt gjort livet surt. Bill Brandon træder til og lever en farlig dobbelttilværelse som undercover helt i skurkenes bande, for at redde dagen.

Bogen er skrevet i den klassiske drengebogsstil med overdreven brug af udpenslede, fysiske detaljer. Det er for så vidt ligegyldigt at Bills seksløbere er langløbede, men det afholder ikke Sven Ingvar fra at nævne det igen og igen. Under større spektakler med mange mennesker fortælles nøje om de enkeltes position på scenen, hvordan en kæberasler sættes ind, hvad en halvåben dør betyder for projektilernes bane osv. Det er alt sammen med til at visualisere situationerne så tydeligt, at man gudskelov ikke behøver at bruge fantasien.

Klicheerne er så tykke og klæbrige, at man kan hugge sig igennem dem med en kæp. Det er morsomt, men denne form for action-western egner sig bedre på film.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter