0 kommentarer

Barbapapa af Taulus Taylor & Annette Tison

af d. 16. august 2007
Info
 
Sideantal

36

Udgivet

2006

ISBN

978-87-400-0723-7

Originaltitel

Barbapapa (fransk)

 

Så er de her søreme igen, de kære Barbapapa figurer. I denne billedbog, som er den første i serien, hører man om, hvordan Barbapapa kom til verden.

Da drengen Albert en dag passer have og vander blomster hjemme hos sine forældre, sker der dét, at Barbapapa, et omfangsrigt, lyserødt og ret pudsigt udseende væsen, dukker op af jorden. Straks opstår der et venskab mellem de to, men desværre godtager forældrene ikke, at han bliver boende, da han simpelthen er for stor til, at haven kan rumme ham.

De forsøger at finde et nyt hjem til ham og han ender i zoologisk have indespærret i et bur. Barbapapa bryder sig absolut ikke om at være spærret inde på den måde, men heldigvis opdager han, at han er i besiddelse af en utrolig nyttig evne, han kan nemlig ændre form! Barbapapa kommer så nemt som ingenting ud gennem hullerne i gitteret, og herefter begiver han sig på en rundtur i zoo, for at se om han kan finde nye venner.

Han møder da også en masse forskellige dyr, og med sin evne til at skifte facon forsøger han at komme til at ligne dem. Det virker bare ikke rigtig og efter at have mødt både hvalrosser, flamingoer og dromedarer må Barbapapa indse, at han vist bare ikke passer ind. Dyrepasseren er også blevet ret utilfreds med ham, fordi han ikke er blevet i sit bur. Han får besked på at forlade stedet, og det er en ret slukøret Barbapapa, der går ud af lågen til zoologisk have.

Helt hjælpeløs og ensom vandrer Barbapapa nu rundt mellem byens huse med en følelse af ikke at passe ind nogen steder. Han kommer pludselig til et hus der brænder, og med ét er der noget som det hjælpsomme væsen kan bruges til. Han ender som en helt og er pludselig populær blandt byens indbyggere. Trods der pludselig er masser af muligheder, vender Barbapapa alligevel tilbage til det hus han kom fra, og bliver til alt held modtaget med åbne arme af Alberts forældre.

Det er ikke for, at der står så meget på hver side, men kombineret med billederne bliver der fortalt en sød historie, som børn helt sikkert vil falde for. Det er en dejlig og varm fortælling, om det at passe ind og føle sig udenfor. Jeg kunne rigtig godt lide historien. Dette er som sagt den første i serien og i de efterfølgende optræder flere forskellige figurer, hvilket jeg synes gør bøgerne lidt sjovere. Jeg selv holdt meget af Barbapapa som barn og kunne derfor ikke dy mig for at læse dem, nu hvor de er udkommet igen. Dejligt med et gensyn!

Kan læses fra 2 år.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter