0 kommentarer

Bag hegnet af Inger Olsen

af d. 3. april 2019
Info
 
Sideantal

160

Udgivet

2003

ISBN

87-7731-177-9

 

Inger er ude at køre med eks-manden Flemming. Flemming er god til at drikke og må ikke køre bil. Han har allerede adskillige domme for spirituskørsel. Denne aften kører Inger, men da de to kommer op at skændes får Inger nok, bremser bilen og smutter. Flemming står med nøglerne og overvejer situationen, da politiet dukker op. Han kommer i retten, og holder fast i at Inger har kørt.

Inger bliver indkaldt og anklaget for at lyve i retten. Jeg er ikke god til at læse mellem linjerne, så hvori løgnen ligger ved jeg ikke. Men dommen er klar 60 dages fængsel til Inger. Efter lang tids tovtrækkeri lykkes det for Inger at få dommen splittet op i to perioder, så efternøleren Jesper på 13 år ikke skal lide for stor overlast.

Inger kommer til Horserød fængsel, hvor hun skal afsone de første 30 dage. Hun finder hurtigt ud af, at de fængselsbetjente, der har været ansat igennem længere tid slet ikke er til at snakke med. De er magtliderlige, urimelige og arrogante. Af og til kommer der en ny fængselsbetjent ind, men den nyes overskud og oprigtige interesse for de indsatte forsvinder hurtigt eftersom miljøet sniger sig ind på ham/hende.

Derimod finder Inger ud af, at langt de fleste af de indsatte i fængslet er skønne piger, der trods vanskelig opvækst og misbrugsproblemer har overskud til at være venlige og hjælpsomme og selv de aller hårdeste fanger kommer Inger ind under huden på.

Anden del af afsoningen tilbringer Inger på Engelsborg, et helt åbent fængsel, hvor hun også har sønnen med. Her oplever Inger endeligt at blive ordentligt behandlet.

Undervejs i bogen er der korte interviews med nogle af de andre indsatte.

Bag hegnet er bestemt ikke den første bog, der er kritisk overfor retssystemet og fængselsvæsenet. Inger Olsen har samarbejdet med Allan Larsen om at skrive bogen, men selvfølgelig skal hendes holdning og sprogbrug træde tydeligt frem. Dette er også bogens største minus. De andre piger og fængselsbetjentene er umådeligt unuanceret beskrevet, og jeg har vanskeligt ved at tro, at de er så endimensionelle som de bliver portrætteret.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter