0 kommentarer

Andre folks børn af Joanna Trollope

af d. 2. februar 2004
Info
 
Sideantal

270

Udgivet

1999

ISBN

87-595-0916-3

Originaltitel

Other people's children

 

Josie tager sønnen under armen og forlader Tom for at flytte sammen med sin nye kæreste, Matthew. Sammen har Josie og Matthew fundet noget specielt, og i en anden verden ville det være nok til, at de skulle kunne leve lykkeligt til deres dages ende. I nærværende verden har de imidlertid afskaffet noget for det nye, og visse afskaffelser, for eksempel Matthews ekskone, nægter at tage det liggende.

Urimeligheder fra eksmænd og – koner er måske at forvente, når man gifter sig igen. Men er man nogen sinde helt forberedt på børnenes temmelig brede vifte af reaktionsmuligheder? Husker man også at prescanne partnerens voksne børn for udprægede rester af tyrannisk barnlige ejerfornemmelser? Eller kan man alligevel ikke bruge det til noget at være forberedt, når det kommer til stykket?

En bog af Joanna Trollope kan være så barsk i sin realisme, at øjnene er stirret knastørre, når man har ladet sig gennemtygge af en af hendes romaner. Der er imidlertid noget besnærende ved den ligefremhed, som lægges for dagen. Måske er det fordi romanerne fortæller om kærlighed mellem almindelige mennesker og tør erklære, at den netop ikke kan overleve alt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter