0 kommentarer

Alle mine søstre af Judith Lennox

af d. 31. december 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

427

Udgivet

2005

ISBN

87-7714-715-4

Originaltitel

All My Sisters

 

De fire søstre Iris, Marianne, Eva og Clemmency vokser op i starten af det 20. århundrede.

Deres far og farfar har ved flid og dygtighed skabt en formue, som har ført dem op i de højere sociale lag, og forventningerne til pigerne er derfor, at de gifter sig godt og bliver smukke hustruer.

Men sådan går det ikke helt. Marianne finder godt nok sit livs kærlighed, som også er socialt acceptabel, men livet går ikke altid som ønsket.

Iris, der som ældst og smukkest bestemt havde regnet med at blive gift først, kaster sig i stedet for over sygeplejen, og Eva får overtalt sin far til at komme på kunstskole.

Tilbage er kun Clemmency, som passer den syge moder og prøver at holde de tre brødre og faderen i godt humør. Men også hun finder noget at bruge livet til, da 1. Verdenskrig bryder løs.

Judith Lennox skriver nogle dejlige dameromaner, som man læser hurtigt og nyder imens. Her er både romantik og dramatik, men der bliver aldrig smurt så tykt på, at man ikke gider mere.

“Alle mine søstre” er udover et fint portræt af fire meget forskellige kvinder også en fortælling om et England på randen af noget nyt. Lennox fortæller om kampen for kvinders stemmeret, om de forfærdelige forhold for de fattige og om 1. Verdenskrig, og hvordan den engelske selvopfattelse her led et alvorligt knæk.

Her er tale om en varm og underholdende roman, som bestemt kan fylde en mørk vinteraften ud.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter