0 kommentarer

Afgrundens rand af Christian Dorph og Simon Pasternak

af d. 5. august 2011
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

407

Udgivet

2007

ISBN

978-87-02-06281-6

 

København, 1979. Den velhavende entreprenør, Keld Borch, findes med opsprættet bug og dinglende indvolde oven på en lille, bange, tyrkisk dreng. Tre vidt forskellige politifolk sættes på opklaringen, der har tråde tilbage til krigens tid. Nogen vil tilsyneladende gå meget langt for at skjule deres nazistiske sympatier anno dazumal…

Man kan ikke anklage forfatterne for at være meget subtile. For at illustrere livet i 70’ernes Danmark føler de sig nødsaget til at lade hele persongalleriet tænde indtil flere smøger pr. side – og i løbet af +400 sider bli’r det lidt træls i længden.

Der er også for mange bolde i luften til, at de kan håndteres tilstrækkelig elegant. Forsvinder den grumme grønlænder med den spektakulære fileteringsteknik ikke lidt pludseligt ud af billedet?

Bogen er underholdende, replikkerne veloplagte, bøssevinklen forfriskende ny, personernes privatliv lidt vel udpenslet, men klart sjovere at læse om end hos fx Marklund … ikke noget dårligt bud på en dansk krimi, om end plottet er totalt vildtvoksende og usandsynligt.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter