NYESTE
Født:
1963, Danmark
Fotograf:
Robin Skjoldborg, 2015

Søren Jessen

Søren Jessen blev født i Sønderborg. Allerede som barn var han en ivrig tegner, og det lykkedes ham at lave tegneserier, der blev trykt i forskellige undergrundsblade. Som 10-årig flyttede han til Herning og som 20-årig til Aarhus, hvor han stadig bor.

I 2010 fik han udgivet romanen “Vildnisset” der trækker på erindringsstof fra barndommen. Der er dog tale om “autofiktion” – en blanding af fiktion og reelle hændelser.

I midten af 1980’erne begyndte han at skrive historier på en nyindkøbt skrivemaskine. Begyndelsen til romanen “Zambesi”, der tolv år senere – i 2000 – fik Bogforums debutantpris, blev skrevet på det tidspunkt. Undervejs blev det også til billedbogstekster, og det blev med billedbogen “Dino rejser til byen”, at Søren Jessen debuterede som forfatter i 1990.

Bibliografi

2014  Dødshacket

2015 Luftkasteller

 

Luftkasteller af Søren Jessen

af Christian Møgeltoftd. 23. december 2015
Bortset fra skyskraberne og de nærliggende bjerge kunne byen næsten være Aarhus, hvor forfatteren selv bor. En større dansk by med pæne villakvarterer i udkanten, virksomheder i centrum, en god variation af forretninger og andre tilbud til det moderne menneske. Normaliteten skriger til himlen, omend lavmælt. Af uforklarlige årsager opstår et jordfaldshul lige midt i […]

Dødshacket af Søren Jessen

af Carina Sørensend. 7. december 2014
Historien foregår i et højteknologisk fremtidssamfund, hvor robotter er en del af dagligdagen og indgår i stort set alle sammenhænge, både industrielt men også i familier som f.eks. barnepiger. Mennesket har overdraget en stor del af ansvaret til robotterne. Tilliden til de teknologiske vidundere er ubegrænset, som en følge af robotloven, der sikrer at ingen […]