NYESTE
Født:
1926, USA
Fotograf:
klim.dk

Richard Yates

Født i Yonkers, New York og døde 1992 under et besøg i Alabama.

Han nåede aldrig på universitetet men kom i stedet i hæren hen imod slutningen af 2.verdenskrig. Efter krigen påtog han sig flere underlige jobs og begyndte på forfatter-kurser på Columbia universitet. I 1948 blev han gift med Sheila og de fik 2 børn trods et problematisk ægteskab. Under et ophold på et sanatorium begyndte han at læse de store engelske og amerikanske litterære værker og han boede sammen med sin familie i Frankrig i perioden 1951 til 1953.

De vendte derefter tilbage til USA og han blev skilt i 1961. Dette var et begivenhedsrigt år i og med at han gik ned psykisk samt fik national anerkendelse for værket “Revolutionary Road”. Han begyndte at undervise i en forfatter-workshop og blev i 1968 gift med Martha, og han blev far endnu engang. De flyttede til New York i 1974, men han kunne ikke holde sig fra flasken og de blev skilt små to år senere. Boston Universitet blev hans nye arbejdsplads og han underviste også på Emerson College og Harvard Extension School. Som forfatter viste det sig at være produktiv for ham – han skrev “A Good School” i 1978, “Liars in Love” i 1981 samt 2 andre værker før han flyttede til Hollywood. Han ville skrive til den store skærm, men dette mislykkedes.

Hans forfatterskab indeholder desuden noveller, interviews, breve og det er som nævnt især romanerne, som vi kender ham for. Måden han skriver er meget “Tjekhovsk”, og dette ses i tristheden og de fatale beslutninger i hans værker og dette ses især i “Revolutionary Road”, som desuden er filmatiseret med Leonardo Dicaprio og Kate Winslet i hovedrollerne.

Bibliografi

1975  Wilder

 

Wilder af Richard Yates

af tanjasend. 19. maj 2012
Bogens hovedperson, John Wilder, har en lovende karriere i New Yorks reklamebranche anno 1960, en smuk kone som elsker ham højt, en søn på ti, som ser op til sin far, en dejlig lejlighed i byen og et lækkert hus på landet, hvor han tilbringer weekenderne. Aftenerne tilbringer han sammen med vennerne til storslåede cocktailparties […]