NYESTE
Født:
1969, Sverige

Malin Persson Giolito

Malin Persson Giolito er svensk advokat og forfatter, hun bor i Bruxelles. Hun er datter af krimiforfatteren Leif GW Persson.

Hendes roman, Størst af alt, er hendes debut på dansk og hendes store gennembrud, både i Sverige og internationalt. Størst af alt har solgt 60.000 eksemplarer i Sverige alene og solgt til udgivelse i 24 lande.

Malin Persson Giolito blev født i Stockholm i 1969, og hun voksede op i Djursholm. Hun er uddannet jurist fra Uppsala Universitet og har arbejdet som advokat for nogle af Nordens største advokatfirmaer. Hun har endvidere arbejdet for Europa-Kommissionen i Bruxelles.

I alt har Persson Giolito udgivet fire romaner. Debutromanen Dubbla udkom i Sverige i 2008. Størst af alt er hendes fjerde roman. Den blev efter udgivelsen i Sverige i juni 2016 kåret til at være ’Bedste svenske kriminalroman 2016’.

Persson Giolito bor til daglig i Bruxelles med sin mand og parrets tre døtre samt hunden Lily Potter.

(kilde: Gyldendal)

Bibliografi

2008  Dubbla *

2010  Bara ett barn *

2012  Bortom varje rimligt tvivel *

2016  Størst af alt

 

‘) ikke udgivet på dansk

 

Størst af alt af Malin Persson Giolito

af Vibeke Holm Andersend. 17. april 2017
Et klasseværelse. Elever og en lærer ligger i klasseværelset. Skudt. Sebastian ligger med hovedet i Majas skød. Han er også skudt. Død. Den eneste der ikke har fået en skramme er Maja. Scenen er beskrevet på bogens første side. Derefter starter retssagen, der skal afgøre, hvorvidt Maja er skyldig. Sideløbende hermed hører vi om Majas […]