NYESTE
Født:
1968, Danmark

Lene Julskov Krøyer List

Født i 1968 i Gentofte.

Uddannet på handelsskole i mangel af fantasi og som en protest mod højere læreanstalter, hvilket jeg senere fortrød. Siden videreuddannet i kommunalt og statslig regi – som talknuser og detektiv, hvilket gav mig et udpræget servicegen og en trang til forenkling og systematisering.

Som modvægt til det logisk/matematiske steg behovet for at være kreativ og legende. Sidst i 90’erne kom det så småt til udtryk ved at ‘lege med maling på lærred.’ Der viste sig dog hurtigt en mangel af samme evner/tålmodighed, som min farfar – en udmærket kunstner på sine gamle dage – var i besiddelse af, så dette blev lagt til side til fordel for noget mere lettilgængeligt: Pen og papir.

Har skrevet poesi eller lyrik siden skoletiden, men særligt koncentreret siden 2010 på egen blog under pseudonymet Sophie S. Lampert.

Bibliografi

2017  Filigran og skeletter

 

Filigran & skeletter af Lene Julskov Krøyer List

af Lars Poulsend. 19. januar 2018
For mig er digte lidt som abstrakte malerier. Det er ikke altid jeg forstår dem, faktisk er det sjældent jeg forstår dem, men det betyder ikke at jeg ikke kan lide digte og abstrakte malerier. Der er noget livsbekræftende i at synke ned i begge dele, alene fordi de er smukke. Skønhed er, for mig, […]