NYESTE
Født:
1965, Danmark
Fotograf:
Les Kaner

Jesper Stein

Dansk journalist og forfatter.

Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole. Ansat på Morgenavisen Jyllands-Posten siden 1996 med politi- og retsstof som hovedområde. Siden 2005 kulturjournalist med litteratur som stofområde. Fuldtidsforfatter siden 2015.
Fik Det Danske Kriminalakademis debutantpris for ‘Uro’. Vandt de gyldne laurbær for ‘Aisha’.
Vandt Martha Prisen 2017.

Læs mere her.

Bibliografi

2008  Man jager et bæst og fanger et menneske (biografi)

2012  Uro

2013  Bye bye blackbird

2014  Akrash

2015  Aisha

2017  Papa

2018  Solo

2020  Rampen

2022 Ædru

 

Ædru af Jesper Stein

af Vibeke Holm Andersend. 7. maj 2022
Jesper Stein har skrevet en bog om det at være alkoholiker – og om at komme ud af sit misbrug. Det er denne proces, han skriver om i bogen, hvor han samtidig som forfatter relaterer til andre forfattere, bl.a. Per Olov Enquist, der har skrevet om at være afhængig af alkohol og prøve at stoppe. […]

Rampen af Jesper Stein

af nordstrandend. 6. januar 2021
Stor, stor applaus til Jesper Stein for denne bog, som ikke er til at lægge fra sig, når man først er begyndt. Jesper Stein, som jeg kender som krimiforfatter til ”Uro” og hele serien om Axel Steen er dykket ned i sit eget liv og har skrevet en blændende fiktionsroman med afsæt i sin egen […]

Solo af Jesper Stein

af Bjarne Jensend. 17. november 2018
I Jesper Steins sjette udgivelse med sin hovedperson, Axel Steen, ånder alt fred og idyl. Den tidligere politimand og senere PET ansat har gift sig igen og bor i villa med kone og datter. Man kan næsten dufte havens blomster, men idyllen bliver dog brudt af de overvågningskameraer, som Steen har overalt, for han er […]

Papa af Jesper Stein

af Bjarne Jensend. 19. august 2017
Misundelse skulle være en grim ting, men jeg er nu ikke bleg for at sige, at jeg misunder Jesper Stein. Af to grunde i øvrigt: For det første har han mødt John le Carré og fået taget en herlig selfie med ham. For det andet har han også mødt Michael Connelly i Los Angeles, hvor […]

Over grænsen af Jussi Adler-Olsen m.fl.

af Bjarne Jensend. 17. juni 2016
Man bliver glad i låget, når Politikens Forlag endnu engang står bag en krimi- og spændingsantolo­gi, der denne gang lader overskuddet gå til Red Barnet. På sammet tid kan man støtte et godt for­mål, blive godt underholdt og opdage eller genopdage forfattere. Jeg var i sin tid også godt un­derholdt af ‘Liv for liv’ fra […]

Aisha af Jesper Stein

af Christian Møgeltoftd. 4. april 2016
De Gyldne Laurbær
“Aisha… Det betyder ‘hende, som lever’.” Sådan hedder det på side 245 i Jespers Steins nyudgivelse af samme navn. Men nu skal man jo ikke tro på alt, hvad der står i en krimi, vel? Hele ideen er jo at holde læseren uvidende og på pinebænken længst muligt, og det lykkes et langt stykke hen […]